Devenind o prezență vindecătoare #50


Când te trezești dimineața, ce gânduri îți aleargă prin minte, în timp ce încerci să te ridici, amețit, din pat? Care este primul tău gând, înainte ca tălpile să atingă podeaua? Este lista ta „de-făcut” cea care îți domină gândurile? Devii imediat stresat de toate sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești, de persoanele de care trebuie să ai grijă, de ziua lungă ce se întinde înaintea ta? Te simți împovărat de griji?

Ce-ar fi dacă, în schimb, te-ai putea trezi în fiecare dimineață cu pacea lui Dumnezeu stăpânindu-ți inima, cu Cuvântul Lui locuind în mintea ta și cu un sentiment reînnoit al sensului acelei zile, pentru că „v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a făcut. (Coloseni 3:10)”?

Asta înseamnă să Îl pui pe Dumnezeu pe primul loc în viața ta. Așa cum ne pregătim fizic pentru ziua ce ne stă înainte, tot așa trebuie să ne pregătim și din punct de vedere spiritual.


Renewing You: A Priest, a Psychologist, and a Plan, de Rev. Dr. Nicholas G. Louh & Dr. Roxanne K. Louh, Ancient Faith Publishing

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: