CARTEA E O VIAȚĂ S20 Ep.3 – „Speranță în întuneric” de Craig Groeschel


Astăzi vă aducem în atenție volumul Speranță în întuneric. Dumnezeu rămâne bun chiar și atunci când viața este grea de Craig Groeschel, o carte inspirată de experiența unui profet mic, adesea trecut cu vederea datorită scurtimii cărții sale din Vechiul Testament – Habacuc.

De ce atâta suferință? De ce Dumnezeu nu face nimic? Cu peste 2600 de ani în urmă, Habacuc I-a pus aceleași întrebări pe care mulți oameni din întreaga lume le pun în zilele noastre. Și, în îndurarea Lui, Dumnezeu l-a despovărat de o parte din tortura sufletească, deși nu i-a răspuns la toate întrebările. Pe de altă parte, îndoielile au făcut din Habacuc un om cu o credință mai puternică, o credință ce probabil nu s-ar fi maturizat pe deplin dacă nu s-ar fi confruntat cu ele.

Așadar, având în centru cartea lui Habacuc, dar și experiențele lui Pavel, sau ale personajelor din Evanghelii, a galeriei de eroi ai credinței din Evrei 11, a credincioșilor din istorie sau chiar ai celor din biserica lui Craig Groeschel, vom încerca să redescoperim speranța în întuneric, vom învăța să folosim perioadele de suferință drept cuptor al maturizării credinței și să acceptăm că Dumnezeu rămâne bun chiar și atunci când viața este grea.

Mulțumim Editurii Scriptum pentru colaborare!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: