Descoperă numele lui Isus – Adevărata Viță


Eu sunt adevărata Viță și Tatăl meu este Vierul… voi sunteți mlădițele.

(Ioan 15:1, 5A)

În mod surprinzător, Isus nu ne cheamă să depunem mari eforturi pentru a fi mai roditori; El ne cheamă în schimb să rămânem în El, să ne încredem în El. Roadele vor veni natural pentru cei care rămân uniți cu El, pentru că Duhul Lui este Cel care aduce roadele (Gal. 5:22-25). Noi Îi aparținem nu în virtutea a ceea ce facem noi, ci în virtutea a cine este El. El este vița. Noi suntem mlădițele și El va aduce roadă prin noi atât timp cât rămânem în El.

Vița mea, Îți mulțumesc că ai fost credincios atunci când eu – și restul lumii – am fost necredincioși. Ceea ce noi nu am fost capabili să facem, Tu ai făcut în chip desăvârșit și ne inviți într-o dulce părtășie cu Tine, ca să putem să învățăm de la Tine și să aducem multă roadă prin Duhul. Iartă-mă pentru că am încercat să fac fapte bune de unul singur; ajută-mă să mă bizui pe Tine și să mă bucur de legătura mea cu Tine.

Asheritah Ciuciu, Descoperă frumusețea numelor lui Isus

Mai multe resurse conexe aici.

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: