Dintre aparițiile editoriale ale acestei luni, ne-au atras atenția următoarele titluri.

Pledoarie pentru Har” de Lee Strobel. O investigare a dragostei lui Dumnezeu.pledoarie pentru har

Ce este harul, de fapt? Poate el cu adevarat să înnoiască viețile oamenilor – sau este el doar o dorință ce nu rezistă unei cercetări minuțioase? Revelând detalii care n-au mai fost dezvăluite niciodată înainte despre propria lui convertire de la ateism la creștinism, binecunoscutul autor si fostul editorialist pe teme juridice Lee Strobel recurge  la relatările inspiratoare – și extraordinare –  ale unor oameni obișnuiți pentru a explora profunzimea dragostei răscumpărătoarea lui Dumnezeu.

Prin abordarea lui investigativă atât de caracteristică și prin extraordinara sa înzestrare scriitoricească, în cartea aceasta care este cea mai personală și cea mai practică din câte a scris până acum, vei descoperi cum harul lui Dumnezeu poate să-ți revoluționeze și ție viața veșnică și relațiile… începând chiar din clipa aceasta.

Despre alte două cărți ale lui Lee Strobel puteți citi pe blogul nostru: „Pledoarie pentru Cristos și „Pledoarie pentru Creator.

Știință, religie și naturalism. Unde rezidă de fapt conflictul? de Alvin Plantinga.

O lucrare mult așteptată, a celui mai important filosof contemporan al religiei. 

tiina-religie-i-naturalism-unde-rezida-de-fapt-conflictulEste uimitor că atît de mulți oameni de știință, filosofi și teologi cred că există un conflict serios între știință și religia teistă. În această superbă carte, cel mai de seamă filosof al religiei lămurește, cu inteligența și perceptivitatea caracteristică, de ce nici unul dintre motivele principale pentru credința că există un astfel de conflict nu are nici pe departe succes. (Michael Bergmann, Profesor de filosofie, Purdue University)

Alvin Plantinga este Profesor John A. O’Brien de filosofie al Universității Notre Dame (Statele Unite ale Americii) și membru al Academiei Americane de Arte și Științe. Considerat de mulți drept cel mai important filosof contemporan al religiei, este autorul unor importante lucrări filosofice, dintre care amintim: God and Other MindsEssays on the Metaphysics of Modality, The Nature of Necessity (în românește: Natura necesității, editura Trei, 1998), Warrant and Proper FunctionWarrant: The Current DebateWarranted Christian Belief și Science and Religion: Are they Compatible? (în românește: Știință și religie: Sunt ele compatibile?, editura Ratio et Revelatio, 2014).

Trăirea în prezența lui Cristos. Ultimele cuvinte ale autorului despre Cer și Împărăția cerurilor”, de Dallas Willard

În paginile acestei cărți, Dallas Willard analizează ce înseamnă să trăim acum în lumina trairea in prezenta lui cristosîmpărăției lui Dumnezeu. El vorbește despre puterea Trinității în viețile noastre, importanța cunoașterii, importanța disciplinelor spirituale și multe alte subiecte. Dallas ne prezintă gânduri profunde despre ce înseamnă să trăim în prezența lui Cristos.

Cartea este adaptată după prelegerile ținute de Dallas Willard și John Ortberg în februarie 2013, în cadrul conferinței „Să-L cunoaștem pe Cristos azi!” din Santa Barbara, California. Fiecare capitol se încheie cu un dialog între Willard și Ortberg.

Cartea se termină cu un capitol care ne învață cum să ne binecuvântăm unii pe alții. Aceste reflecții reprezintă un final foarte potrivit pentru lucrarea publică a lui Dallas Willard. Este un dar al harului.

„Trăirea în prezența lui Cristos este o prezentare minunată a multor chestiuni legate de realitatea vieții în Împărăția lui Dumnezeu aici și acum. O recomand călduros.”, scrie Richard J. Foster, autorul cărții „Disciplinele spirituale”.

Reclame

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s