Noi apariții – „C.S. Lewis: O viață” de Alister McGrath


Vă propunem o nouă apariție – C.S. Lewis: O viață, traducerea în limba româna a cărții C. S. Lewis – A Life: Eccentric Genius, Reluctant Prophet de Alister McGrath. Un portret vibrant al lui C.S. Lewis – autorul celebrelor Cronici din Narnia, universitar strălucit și celebru apărător al credinței creștine.

C_S__Lewis__O_viata1_thumbCine este C.S. Lewis? Pentru mulți, probabil pentru cei mai mulți, Lewis este creatorul lumii fantastice a Narniei, autorul câtorva dintre cele mai cunoscute și discutate cărți pentru copii din secolul XX, care contină să atragă cititori entuziaști. La cincizeci de ani de la moartea sa, Lewis rămâne unul dintre cei mai influenți autori populari din vremea noastră. Lewis și-a scris propriile cărți de succes, jucând totodată un rol hotărâtor în nașterea capodoperei lui J.R.R. Tolkien, „Stăpânul Inelelor”, chiar nominalizându-l pe prietenul său la Premiul Nobel pentru Literatură, în anul 1961, pe baza operei sale de proporții epopeice.

Dar C.S. Lewis înseamnă mult mai mult. Așa cum remarca odată prietenul său de o viață, Owen Barfield, au existat în realitate trei C.S. Lewis. Pe lângă Lewis – autorul cărților de succes, există o a doua persoană, mai puțin cunoscută: Lewis – scriitorul și apologetul creștin, preocupat să comunice și să împărtășească concepția sa bogată despre forța intelectuală și imaginativă a credinței creștine – o credință pe care a descoperit-o la mijlocul vieții și pe care a găsit-o fascinantă, atât din punct de vedere spiritual, cât și rațional. Însă există o a treia dimensiune a lui Lewis, poate cea mai puțin cunoscută de către majoritatea admiratorilor și criticilor săi: eminentul profesor și critic literar oxfordian, care obișnuia să umple amfiteatrele universității cu prelegerile sale libere pe tema literaturii engleze, și care a ajuns să fie titular al Catedrei de Literatură Medievală și Renascentistă din cadrul Universității Cambridge.

Cartea de față își propune să elateze povestea formării și revelării gândirii lui Lewis, concentrându-se asupra scrierilor sale. Această biografie este, prin urmare, structurată în funcție de lumea reală și imaginară în care a locuit Lewis – în primul rând Oxford, Cambridge, iar în al doilea rând Narnia.

Pentru mai multe informații despre autor, puteți vizita site-ul http://alistermcgrath.weebly.com/. De asemenea, puteți vizita http://www.cslewis.org/ – site dedicat moștenirii lăsate de C.S. Lewis.

Pe blogul nostru, puteți citi următoarele postări:

Îndoială și credință de Alister McGrath

Despre minuni, Cele patru iubiri, Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr, Creștinism pur și simplu de C.S. Lewis

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: