Dacă ar fi să mă iau după numărul de vizualizări şi după cuvintele-cheie datorită cărora ajungeţi cel mai adesea pe blogul nostru, m-aş gândi că cel puţin unul dintre subiectele care vă frământă pe unii dintre voi este „povestea de dragoste“. Reală, desigur.

Aşa că m-am gândit să fiu în ton cu această săptămână premergătoare „sărbătorii iubirii“ şi să vă prezint o listă cu cele 5 cărţi pe această temă care mie personal mi s-au părut cele mai bune şi care mi se par suficiente pentru îndreptarea într-o direcţie bună în această privinţă (fără a neglija Biblia, desigur).

1. Căsătorie sfântă de Gary Thomas – Subtitlul cred că rezumă foarte bine ideea cărţii: dacă scopul cu care Dumnezeu a instituit căsătoria a fost mai degrabă de a ne face sfinţi decât de a ne face fericiţi? El susţine că a fi căsătorit poate constitui o adevărată disciplină spirituală care îţi poate clădi caracterul într-un mod în care nicio altă relaţie nu o poate face. El încearcă să demonteze ideea conform căreia, fiind căsătorit nu-i mai poţi fi la fel de dedicat lui Dumnezeu sau eşti împiedicat în a-I sluji mai mult, arătând că, de fapt, propria căsnicie e un teren de slujire în care ai nevoie de multă dedicare faţă de Dumnezeu în primul rând.

2. Sexualitatea şi supremaţia lui Cristos, volum colectiv coordonat de John Piper şi Justin Taylor – Această carte abordează tema sexualităţii pe toate feţele şi din toate unghiurile, atât din perspectivă masculină, cât şi din perspectivă feminină, abordând atât subiectul sexualităţii înainte de căsătorie, cât şi în cadrul căsătoriei, oferind şi o poziţie biblică cu privire la practicile homosexuale, arătând pe tot parcursul ei că sexul este un lucru bun, creat de Dumnezeu, şi nu un subiect tabu, de care ar trebui să ne ruşinăm, prezentând şi diverse poziţii (de multe ori extreme) ale Bisericii de-a lungul istoriei cu privire la acest subiect.

3. This Momentary Marriage – A Parable of Permanence de John Piper – În această carte John Piper încearcă să arate că deşi căsătoria este o realitate temporară, ea este o imagine (sau o parabolă, cum spune subtitlul) a unei realităţi atemporale, permanente, aceea a relaţiei dintre Hristos şi Biserică. Una dintre ideile centrale este aceea că suntem responsabili să ilustrăm prin căsniciile noastre această realitate, prin dragostea dintre soţi şi prin faptul că rămânem loiali partenerilor noştri indiferent de circumstanţe. Cartea nu este încă tradusă în limba română, dar, dacă citiţi în engleză, o puteţi descărca gratuit de pe site-ul autorului.

4. Când visele se împlinesc de Leslie şi Eric Ludy şi 5. Când poveste de dragoste ţi-o scrie Dumnezeu de Leslie şi Eric Ludy – le-am prezentat deja într-o postare pe blog, una dintre cele mai citite postări.

Dacă aveţi alte recomandări pe această temă, sunt binevenite în comentarii, aşa că nu ezitaţi să ne scrieţi!

PS: Şi pentru că nu toţi suntem preocupaţi de dragostea romantică, dar toţi avem nevoie de dragoste şi tuturor ni se cere să arătăm dragoste, staţi pe aproape pentru postarea viitoare despre altfel de cărţi despre dragoste!

Reclame

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s