CEOV S22, Ep.6 – „Femeia cu Cartea – Viața misionarei Gladys Aylward în China, povestită de prietena ei” de M.A. Mijnders


În acest episod vă vom prezenta o poveste cu totul specială. Este vorba despre Femeia cu Cartea. Viața misionarei Gladys Aylward în China, povestită de prietena sa de M.A. Mijnders-van Woerden – o poveste de viață captivantă și plină de întorsături de situație, ce mărturisește despre cât de multe poate face Dumnezeu printr-un om dedicat fără rezerve lucrării Lui.

Introducerea cărții denotă faptul că scrierea ei a necesitat o muncă deosebită de cercetare: „Când am auzit prima oară, de la surse din Anglia, despre lucrarea de misionar a domnișoarei Gladys Aylward în China, am fost atât de impresionată, încât mi-am dorit să o cunosc personal. În 1962, după ce am aflat adresa ei din China, am început să corespondez cu ea. Până să scriu această carte, au trecut mulți ani de cercetare. Gladys Aylward m-a îndrumat și spre alte surse, pentru mai multe informații, inclusiv corespondența cu familia ei din Anglia de-a lungul anilor. Întâlnirile și conversațiile cu oamenii din China, alături de care a lucrat, mi-au oferit, de asemenea, informații autentice și valoroase.”

Iar mulțumirile speciale ale autoarei se îndreaptă către domnișoara Kathleen Smith, care a fost de față la moartea lui Gladys, care a rămas să aibă grijă de casa de copii „Gladys Aylward” din Taipei, și care i-a destăinuit multe întâmplări din viața misionarei.

Vezi și Sezonul 7 și Sezonul 8 pentru mai multe (auto)biografii.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: