Un strop de viață pentru părinți #56


Rădăcina fiecărui cuvânt pe care îl spunem, precum și modul în care îl spunem, prin ton și limbajul trupului, dezvăluie ce este în inimile noastre. Cuvintele vesele sunt ecoul unei inimi vesele, înrădăcinate în caracterul lui Hristos. Dacă spunem că suntem urmași ai lui Hristos, dar ne tratăm încontinuu copiii fără sensibilitate și le vorbim într-un mod nepoliticos și cu dispreț, ne înșelăm singuri.

Îi tratăm [pe copiii noștri] ca pe niște obiecte deranjante ale dezamăgirii și furiei noastre sau ne uităm la ei cu iubire, chiar și atunci când păcătuiesc și îi îndreptăm spre comportamentul corect cu o iubire îndurătoare așa cum face Isus cu noi?

Mă întreb: ce mă deranjează cu adevărat în situația asta? Sunt furioasă pentru că ei se comportă într-un mod imatur, deși potrivit vârstei lor sau pentru că ei păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?

Dacă aceasta este o problemă pentru tine, fă-ți un obicei din a-ți închipui o oglindă în fața feței tale atunci când vorbești cu copiii tăi. Dacă nu-ți place ce vezi, schimbă-te.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: