#SCRIPTUM20 – „Calmul din mijlocul furtunii“ de Max Lucado


În 2021, librăria și editura Scriptum împlinește 20 de ani de activitate, și 25 de ani de existență ca firmă. Dat fiind faptul că și noi am prezentat în emisiunile CARTEA E O VIAȚĂ și aici pe blog o mulțime de cărți ale editurii, sărbătorim și noi împreună cu Scriptum! Iar pentru această ocazie specială, vă readucem în atenție cărțile editurii pe care le-am prezentat de-a lungul timpului. Sperăm ca ideile din aceste cărți să vă fie și vouă de folos așa cum ne-au fost și nouă. Dacă nu le-ați citit încă, acum este momentul! Dacă le-ați citit deja și vă reamintiți cu drag de ele, puteți să le faceți cadou cuiva care să experimenteze mai departe bucuria unei cărți bune.

Le puteți face o vizită celor de la Scriptum aici. De asemenea, nu uitați de giveaway-urile lor lunare. Puteți descoperi cadoul din luna martie și regulamentul aici.

Astăzi ne amintim de cartea lui Max Lucado, Calmul din mijlocul furtunii.

Subtitlul cărţii este O zi din viaţa lui Isus, pentru că autorul prezintă a doua cea mai stresantă zi din viaţa lui Isus în afară de ziua răstignirii. O zi în care înainte ca dimineaţa să devină seară, El are motive să plângă, să fugă, să strige, să blesteme, să laude, să se îndoiască. Este ziua în care Mântuitorul află vestea morţii lui Ioan Botezătorul, ucenicii vin să-i dea raportul despre activitatea lor de când Isus i-a trimis „pe teren“, noroadele îl învăluie din toate părţile, are loc hrănirea miraculoasă a mulţimilor, iar seara se încheie cu o furtună pe mare, în timpul căreia Isus vine la ucenicii umblând pe ape.

În această tapiserie a emoţiilor, cum o numeşte Max Lucado, există un fir care străluceşte, spune el. În această simfonie, există un cântec care se înalţă. În această poveste, există o lecţie care alină. Ai mai auzit-o, dar poate ai uitat-o. Uită-te cu atenţie. Ascultă bine. Adu-ţi aminte: Isus ştie ce simţi.

Pentru ca tu şi eu să credem că Vindecătorul ne cunoaşte rănile, El S-a pus în situaţia noastră, suferind El Însuşi durerile şi temerile care ne apasă. Respingerea? A simţit-o şi El. Ispita? Nu I-a fost străină. Sentimentul de singurătate? L-a trăit din plin. Moartea? A gustat-o. Dar stresul? Ar fi putut scrie un bestseller pe această temă. De ce a făcut toate acestea? Dintr-un singur motiv: pentru ca atunci când treci prin suferinţă, să vii la El – la Tatăl şi la Medicul tău – şi să-L laşi să te vindece.

Lumea bubuie cu putere la uşa ta; dar bătaia lui Isus este uşoară. Vocile strigă cerându-ţi dedicarea; Isus ţi-o cere cu blândeţe şi cu duioşie. Lumea promite plăceri ţipătoare; Isus promite o cină liniştită… cu Dumnezeu. Ce voce auzi?

Când nu-L poţi vedea, încrede-te în El. Silueta pe care o vezi nu este o fantomă. Vocea pe care o auzi nu este vântul. Isus este mai aproape decât ai visat vreodată.
Dumnezeu nu a promis niciodată că drumul va fi uşor, dar ne-a asigurat că la sosire vom vedea ca a meritat. Poate că Dumnezeu nu va face cum vrei tu, dar va face cu siguranţă ce este drept şi cel mai bine. El este Tatăl înaintării pe cale. Ai încredere în El, căci te va duce acasă. Şi încercările din timpul călătoriei se vor pierde în bucuriile ospăţului.

Vedem doar un fragment din viaţa noastră. Nefericirile şi grozăviile vieţii sunt doar o pagină dintr-o carte imensă. Nu trebuie să ne grăbim niciodată cu concluziile. Cel mai bine este să ne rezervăm judecata asupra furtunilor vieţii pentru momentul în care vom cunoaşte povestea întreagă.

Max Lucado desprinde, din această zi stresantă din viața Mântuitorului, învățăminte despre gestionarea priorităților, despre ceea ce ne ajută să ne păstrăm calmul și ținta în furtunile vieții, despre credință și închinare

În încheiere vă las cu rugăciunea lui Max Lucado referitoare la cei care vor citi această carte:

Mă rog ca după ce vei fi citit această carte să fii şi mai bine pregătit pentru următoarea furtună. Rugăciunea mea este să găseşti aici un cuvânt, o poveste, un verset sau un gând care să te convingă de faptul ca El este foarte aproape. Mă rog ca parcurgând aceste rânduri să-ţi aminteşti că glasul care a liniştit marea dezlănţuită a Galileii va linişti şi furtuna din lumea ta.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: