Oameni ai cărții #12 – Cărțile creează comunități


Nu există prietenii formate mai rapid și care durează mai mult decât cele formate între oameni cărora le plac aceleași cărți.

Irving Stone, Clarence Darrow For the Defense

O femeie [persoană] care citește știe că o carte împărtășită este terenul pentru descoperire reciprocă, un loc în care sufletul și gândurile altuia pot să i se deschidă într-un mod minunat. Așa cum o ședere de o săptămână la un prieten vă apropie mai mult decât oricâte întâlniri la cafea, împărtășirea unei povești accelerează tovărășia sufletelor. Când oamenii locuiesc împreună în același tărâm al imaginației sau al teologiei sau al poeziei, propriile tărâmuri ale sufletului și ale spiritului le sunt dezvăluite celor cu care poposesc în acele locuri. Lectura, când este împărtășită, dă startul unei conversații care dărâmă barierele izolării și ne leagă unul de celălalt, în timp ce exclamăm, la fel ca în descrierea pe care o face C.S. Lewis prieteniei în cartea sa, Cele patru iubiri, „Ce? Și tu?”.


Cărțile mele preferate – Iulia Vernescu

Cişmigiu & Comp. de Grigore Băjenaru

Fără îndoială una din preferatele mele, această carte mi-a transmis, ori de câte ori am citit-o şi recitit-o, aceleaşi emoţii. Povestea plină de umor a unui tânăr licean care ne face pe toţi să ne gândim cu nostalgie la perioada anilor de şcoală.

Ochii dragonului de Stephen King

Poate că cei mai mulţi dintre noi când auzim numele autorului Stephen King ne gândim la faimoasele poveşti de groază Carrie şi The Shining, însă acesta nu este şi cazul cărţii Ochii dragonului. O poveste clasică cu prinţi şi vrăjitori şi un sfârşit palpitant tipic autorului.

George Müller de Janet & Geoff Benge

George Müller este un personaj foarte cunoscut pentru credinţa lui şi pentru lucrarea lui cu copiii orfani din Anglia secolului XIX. Această carte prezintă mărturia unui om care s-a ţinut de chemarea la care a fost chemat, în ciuda descurajărilor celor din jur, şi a modului miraculos în care Dumnezeu i-a purtat de grijă.


Oameni ai cărții este o serie de citate și liste de lectură din și inspirate de cartea Book Girl de Sarah Clarkson.

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: