În aşteptarea Darului – serial de Advent


Mulţi ne pregătim pentru Crăciun într-un fel sau altul, cu mai mult sau mai puţin timp înainte de ziua de sărbătoare. Anul acesta vă propunem să redescoperim una dintre vechile tradiţii ale Bisericii legate de perioada premergătoare sărbătorii Naşterii Domnului. Este vorba despre Advent – perioada de aşteptare, anticipare şi pregătire pentru această sărbătoare ce cuprinde cele patru duminici dinaintea Crăciunului. Pentru creştini, aceasta presupune atât anticiparea rememorării întrupării Domnului Isus Hristos, cât şi anticiparea revenirii Lui în slavă.

Una dintre metodele prin care ne putem pregăti sufletele pentru această sărbătoare a Naşterii Domnului este lectura Scripturii, desigur, dar şi a altor resurse tematice.

De aceea, vă invităm să ne însoţiţi în lectura zilnică a unor rugăciuni sau hotărâri timp de 25 de zile, începând cu 1 decembrie şi până în ziua de Crăciun. Aceste meditaţii sunt scrise de Ann Voskamp, autoarea cărţii Cel mai mare dar, o carte de lecturi devoţionale pentru perioada de Advent, pe care o vom prezenta pe 24 decembrie, în ziua de Ajun, în emisiunea CARTEA E O VIAŢĂ, de la ora 4 la RVE Bucureşti, pe 94,2 FM şi pe rve.ro.

Vă recomandăm să o citiţi începând cu data de 1 decembrie şi să urmăriţi rugăciunile zilnice corespondente, atât pe blog, cât şi la RVE Bucureşti.

Găsiţi rugăciunile originale, pe care le puteţi tipări, aici dacă vă abonaţi la blogul ei.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s