Un strop de viaţă #626


O rugăciune pentru momentele în care nu poţi uita durerea

O, Doamne, Tatăl celor orfani, Tu vezi durerea mea şi îmi cunoşti tristeţea. Tu ai purtat toate aceste păcate înainte ca ele să aibă loc, şi nicio rană nu s-a produs fără a-ţi îndurera şi Ţie inima.

Există amintiri pe care nu vreau să le retrăiesc, dar de care nici nu pot să scap. Ele se năpustesc asupra mea atunci când mă aştept mai puţin, şi povara emoţiilor ameninţă să mă distrugă. Dumnezeule Tată, ascultă-mi cererea disperată. Am nevoie de Tine, oh, am nevoie de Tine.

Tu promiţi să faci totul frumos la vremea lui şi mi-aş dori ca acel moment să fie acum, dar între timp, vrei să mă porţi în braţele Tale? Ţine-mă aproape de inima Ta. Lasă-mă să-mi odihnesc capul pe umărul Tău, ca un miel purtat de Păstorul său.

Ţine-mă atunci când durerea pare să mă copleşească, ca valurile care se izbesc de mine. Du-mă pe stânca mai înaltă decât mine. Tu eşti adăpostul meu. Turnul meu tare. Adăpostul meu în mijlocul furtunii. În Tine sunt în siguranţă, nu numai faţă de trecut, ci şi faţă de amintirile care mă bântuie.

Nu pot uita, dar Tu poţi vindeca. Poţi aduce viaţă din cenuşă şi nu cer nimic mai puţin decât o minune! Vindecă aceste răni, Doamne, dar lasă cicatricele. Vreau să-mi amintesc mereu de bunătatea Ta, de vindecarea Ta şi de restaurarea Ta. Vreau să pot să mă uit în urmă la ce a fost şi să văd ce faci acum. Tu promiţi că faci ceva nou în mine; ajută-mă să cred asta şi să-mi aţintesc privirea înainte în loc să continui să mă gândesc la trecut. Ajută-mă să-mi încredinţez trecutul Ţie şi să păşesc înainte spre viitorul pe care Îl pregăteşti pentru mine.

Tu vei fi credincios în a duce la bun sfârşit această bună lucrare pe care ai început-o în mine şi de-abia aştept să văd cum o vei face!

Te iubesc, Doamne.

Amin.

Asheritah Ciuciu, A Prayer for When You Can’t Forget the Pain

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării. Am fost voluntar și am lucrat ca redactor la RVE Bucureşti din 2006 până în februarie 2020. Printre pasiunile mele, pe lângă cărţi, se mai numără lucrul manual (origami, felicitări etc.), plimbările în parc şi ieşirile în oraş pe la librării şi biblioteci. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis şi Philip Yancey. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s