Cea mai curajoasă hotărâre pentru 2016

Să facem din dragoste ţelul nostru în noul an va necesita mai mult curaj şi credinţă decât orice altă hotărâre am lua. Nimic nu expune mai mult cât de adânc e păcatul înrădăcinat în noi ca atunci când căutăm să iubim pe Dumnezeu cu toată fiinţa noastă şi să-l iubim pe aproapele nostru ca pe noi înşine (Luca 10:27)

Aşa că trebuie să lăsăm ca această urmărire a dragostei să ne conducă la Evanghelie. Niciunul dintre noi nu a ţinut în mod desăvârşit aceste două mari porunci. Niciodată. Cele mai bune eforturi ale noastre au fost pângărite de păcatul mândriei. Şi rareori am fost în cea mai bună versiune a noastră.

Îl putem iubi pe Dumnezeu pentru că El ne-a iubit mai întâi (1 Ioan 4:19) şi L-a trimis pe Fiul Său ca să devină păcat pentru noi pentru ca noi să devenim neprihănirea lui Dumnezeu în El (2 Corinten 5:21). Hristos a ţinut cea mai mare poruncă (şi restul) în mod perfect pentru noi! Astfel, noi suntem iertaţi de eşecul nostru constant de a iubi aşa cum trebuie şi ne este dat har ca să creştem în harul iubirii. Şi datorită lui Isus, odată vom iubi perfect aşa cum am fost iubiţi.

Așadar, să luăm această hotărâre de a urmări dragostea în acest an mai mult decât am făcut-o vreodată, ştiind că am fost iubiţi cu o iubire veşnică (Psalm 103:17).

John Piper, Your Most Courageous Resolution

Reclame

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s