Cărți cu dor de ducă #15 – Cerere în călătorie


Pentru a surprinde diversitatea de călătorii pe care le putem întreprinde, nu puteam să nu includ în această listă un volum inedit, pe care l-am mai pomenit aici, dar care se încadrează perfect în categoria cărților cu dor de ducă.

Este vorba despre Cerere în călătorie de Édouard şi Mathilde Cortès, un jurnal de călătorie aparte, care consemnează voiajul de nuntă al acestui cuplu francez, care a avut curajul să plece la drum, pe jos, fără bani, de la Paris până la Ierusalim. Un pelerinaj de 6000 de kilometri, care, pe lângă faptul că îi va ajuta pe cei doi să-şi evalueze dragostea unul faţă de celălalt, scoate în evidenţă dragostea de semeni pe care o demonstrează toţi cei care îi găzduiesc şi îi ajută într-un fel sau altul.

Iată câteva observații pe care le fac aceștia:

Să iubești înseamnă să intri în ritmul celuilalt.

Căsătoria înseamnă potrivire, trebuie să ne armonizăm în toate.

Dragostea trebuie făcută. […] Dragostea trebuie făcută așa cum faci o călătorie. Alegi destinația, mijlocul de transport, hărțile. Pe drum, șovăi, te adaptezi, îi dezvălui celuilalt scurtături și afinități.

Dragostea e o călătorie pe măsură. Traseul trebuie conceput, parcurs cu răbdare și revizuit în mod frecvent. Atingerea unui vârf nu se face fără efort. Nu contează vârsta și sentimentele. Zi de zi, în orice domeniu, dragostea trebuie creată.

Bon voyage!


Cărți cu dor de ducă este o serie de recomandări pentru vacanță, care vă invită la călătorie – cu gândul sau la pas, în munți, deșerturi, păduri sau țări îndepărtate, în timp – în amintire sau în istorie – și chiar în spațiul cosmic.

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: