După cum vă spuneam zilele trecute, în perioada 20 – 24 noiembrie are loc ediția a XXVI-a a Târgului de carte Gaudeamus Radio România. Astăzi, am avut și noi prilejul să vizităm târgul, iar după părerea noastră, anul acesta a fost foarte organizat și aerisit; ce-i drept, am și început explorarea noastră mai devreme decât în alți ani, așa că am avut timp suficient să vedem tot ce ne-am propus, fără să ne prindă ora de închidere pe fugă. Iată ce ne-a atras atenția la această ediție.
La editura Polirom veți găsi întreaga colecție N. Steinhardt: Jurnalul fericirii, Dăruind vei dobândi, Primejdia mărturisirii, Călătoria unui fiu risipitor, Drumul către isihie și multe altele. Tot la Polirom găsiți Istoria literaturii creștine vechi grecești și latine – volumul I (de la Apostolul Pavel la Constantin cel Mare), volumul II tom 1 și 2 (De la Conciliul de la Niceea la inceputurile Evului Mediu) de Claudio Moreschini și Enrico Norelli, dar și Hoinar prin România. Jurnalul unui călător francez de Gregory Rateau.
La editura Curtea Veche găsiți în continuare colecția Gary Chapman și cele mai noi traduceri la reducere: Dumnezeu vorbește limbajul iubirii tale, Iubirea ca un mod de viață sau Cele 5 limbare ale iubirii pentru bărbați.
Și la editura Vremea găsiți traducerile inedite, în ediții bilingve, ale lui Cristian Bădiliță:
Evanghelia după Ioan, Evanghelia după Luca, Evanghelia după Marcu, Evanghelia după Matei, Faptele Apostolilor, Apocalipsa lui Ioan, dar și Patericul sau Apoftegmele Părinţilor din pustiu
La editura Art am fost întâmpinate de un „brad” făcut din cărți, mai precis din noua ediție a „Poveștii fără sfârșit” de Michael Ende.
La Humanitas Junior ne-au atras atenția următoarele:
– O călătorie prin univers. Astrofizica povestită, de Cristian Presură și Ana Alfianu.
– Visătorul de visuri, o poveste a Reginei Maria a României.
– Cocorul fermecat și alte povestiri japoneze pentru copii.
De remarcat, de asemenea sunt frumoasele albume istorice Dacia. Războaiele cu romanii. Sarmisegetusa și Cetăți, castele și alte fortificații de Radu Oltean.
Mergând mai departe prin standul editurii Humanitas am descoperit, sau re-descoperit, o mulțime de cărți frumoase, sau care așteaptă să le vină rândul pe listele noastre „de citit” – spre exemplu, antologiile Cartea întâmplărilor, Cum să fii fericit în România, Bucureștiul meu sau Dicționar de locuri literare – cu siguranță veți găsi ceva pe gustul vostru dintre toate acestea.
Tot la Humanitas a fost reeditată și cartea Creștinism pur și simplu a lui C.S. Lewis. Eu mărturisesc că pe aceasta am așteptat-o cel mai mult. Deși mă bucuram când mai apărea vreo altă carte de-a lui în această colecție (Meditații la psalmi, Ferigi și elefanți, Marea despărțire, etc), mereu mă întrebam când va apărea oare și Creștinism pur și simplu. Iat-o acum pe raturi!
Standul Baroque Books & Arts impresionează, ca de obicei, prin frumusețea decorului dar și a cărților. Iată câteva titluri care ne-au atras atenția:
– Psihologia culorilor – Karen Haller
– Fericire – Hanna Beck & Aloys Prinz
– Istoria și arta ceaiului – Laura C. Martin
Am ajuns și la standul editurii Casa Cărții unde ne-au întâmpinat cărți deja cunoscute sau pe care le-am prezentat deja în emisiunile noastre, dar și noi apariții.
Am fost plăcut surprinse să găsim o carte de Keith și Kristyn Getty, compozitorii unor cântări și imnuri contemporane creștine binecunoscute – Să cântăm! Puterea transformatoare a cântării.
De asemenea, standul Liga Bibliei România vă așteaptă cu materiale gratuite, iar la standul The Gideons International puteți lua Noi Testamente în diferite formate (se pare că cel mai popular este modelul camuflaj, pentru cei din armată 😀 )
Dacă nu ați avut până acum prilejul să vizitați Târgul de carte Gaudeamus, mai aveți timp până duminică, pe 24 noiembrie. Nouă ni s-a părut o ediție reușită, am și plecat cu câteva cărți acasă 🙂 așa că vă recomandăm și vouă – chiar dacă plouă și pare că vremea este neprielnică, luați-vă umbrelele și listele de cărți de cumpărat și vizitați târgul! Ne puteți lăsa impresiile voastre aici pe blog sau pe pagina de Facebook CARTEA E O VIAȚĂ.