Un strop de Gaudeamus 2019


După cum vă spuneam zilele trecute, în perioada 20 – 24 noiembrie are loc ediția a XXVI-a a Târgului de carte Gaudeamus Radio România Astăzi, am avut și noi prilejul să vizităm târgul, iar după părerea noastră, anul acesta a fost foarte organizat și aerisit; ce-i drept, am și început explorarea noastră mai devreme decât în alți ani, așa că am avut timp suficient să vedem tot ce ne-am propus, fără să ne prindă ora de închidere pe fugă. Iată ce ne-a atras atenția la această ediție.

La editura Polirom veți găsi întreaga colecție N. Steinhardt: Jurnalul fericirii, Dăruind vei dobândi, Primejdia mărturisirii, Călătoria unui fiu risipitor, Drumul către isihie și multe altele. Tot la Polirom găsiți Istoria literaturii creștine vechi grecești și latine – volumul I (de la Apostolul Pavel la Constantin cel Mare), volumul II tom 1 și 2 (De la Conciliul de la Niceea la inceputurile Evului Mediu) de Claudio Moreschini și Enrico Norelli, dar și Hoinar prin România. Jurnalul unui călător francez de Gregory Rateau.

La editura Curtea Veche găsiți în continuare colecția Gary Chapman și cele mai noi traduceri la reducere: Dumnezeu vorbește limbajul iubirii tale, Iubirea ca un mod de viață sau Cele 5 limbare ale iubirii pentru bărbați.

20191121_17000320191121_170015

20191121_171327

 

 

Și la editura Vremea găsiți traducerile inedite, în ediții bilingve, ale lui Cristian Bădiliță:
Evanghelia după Ioan, Evanghelia după Luca, Evanghelia după Marcu, Evanghelia după Matei, Faptele Apostolilor, Apocalipsa lui Ioan, dar și Patericul sau Apoftegmele Părinţilor din pustiu

 

 

La editura Art am fost întâmpinate de un „brad” făcut din cărți, mai precis din noua ediție a „Poveștii fără sfârșit” de Michael Ende.

 

La Humanitas Junior ne-au atras atenția următoarele:
O călătorie prin univers. Astrofizica povestită, de Cristian Presură și Ana Alfianu.
Visătorul de visuri, o poveste a Reginei Maria a României.
Cocorul fermecat și alte povestiri japoneze pentru copii.

De remarcat, de asemenea sunt frumoasele albume istorice Dacia. Războaiele cu romanii. Sarmisegetusa și Cetăți, castele și alte fortificații de Radu Oltean.

Mergând mai departe prin standul editurii Humanitas am descoperit, sau re-descoperit, o mulțime de cărți frumoase, sau care așteaptă să le vină rândul pe listele noastre „de citit” – spre exemplu, antologiile Cartea întâmplărilor, Cum să fii fericit în România, Bucureștiul meu sau Dicționar de locuri literare – cu siguranță veți găsi ceva pe gustul vostru dintre toate acestea.

20191121_172930

536ee363-2059-42ab-abd2-2c27a0829b21.jpg

Tot la Humanitas a fost reeditată și cartea Creștinism pur și simplu a lui C.S. Lewis. Eu mărturisesc că pe aceasta am așteptat-o cel mai mult. Deși mă bucuram când mai apărea vreo altă carte de-a lui în această colecție (Meditații la psalmi, Ferigi și elefanți, Marea despărțire, etc), mereu mă întrebam când va apărea oare și Creștinism pur și simplu. Iat-o acum pe raturi!

20191121_173304.jpg

Standul Baroque Books & Arts impresionează, ca de obicei, prin frumusețea decorului dar și a cărților. Iată câteva titluri care ne-au atras atenția:
Psihologia culorilor – Karen Haller
Fericire – Hanna Beck & Aloys Prinz
Istoria și arta ceaiului – Laura C. Martin

Am ajuns și la standul editurii Casa Cărții unde ne-au întâmpinat cărți deja cunoscute sau pe care le-am prezentat deja în emisiunile noastre, dar și noi apariții.
Am fost plăcut surprinse să găsim o carte de Keith și Kristyn Getty, compozitorii unor cântări și imnuri contemporane creștine binecunoscute – Să cântăm! Puterea transformatoare a cântării.

De asemenea, standul Liga Bibliei România vă așteaptă cu materiale gratuite, iar la standul The Gideons International puteți lua Noi Testamente în diferite formate (se pare că cel mai popular este modelul camuflaj, pentru cei din armată 😀 )

Dacă nu ați avut până acum prilejul să vizitați Târgul de carte Gaudeamus, mai aveți timp până duminică, pe 24 noiembrie. Nouă ni s-a părut o ediție reușită, am și plecat cu câteva cărți acasă 🙂 așa că vă recomandăm și vouă – chiar dacă plouă și pare că vremea este neprielnică, luați-vă umbrelele și listele de cărți de cumpărat și vizitați târgul! Ne puteți lăsa impresiile voastre aici pe blog sau pe pagina de Facebook CARTEA E O VIAȚĂ.

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: