CARTEA E O VIAȚĂ – sezonul 15, episodul 4


Sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 2 și 20, în emisiunea CARTEA E O VIAȚĂ vă propunem o lucrare clasică, publicată în 1630 de puritanul Richard Sibbes.

Nu există introducere mai bună pentru puritani decât scrierile lui Richard Sibbes care, din multe puncte de vedere, este un puritan tipic. „Sibbes nu irosește niciodată timpul celui ce studiază”, scria Charles Spurgeon, „el împrăștie perle și nestemate cu ambele mâini”.

Lucrarea sa, Trestia frântă, este o exegeză asupra pasajului din cartea Isaia, 42:1-3: Iată Robul Meu, pe care-L sprijin, Alesul Meu, în care Îşi găseşte plăcere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata. El nu va striga, nu-Şi va ridica glasul şi nu-l va face să se audă pe uliţe. Trestia frântă n-o va zdrobi şi mucul care mai arde încă nu-l va stinge. Va vesti judecata după adevăr.

Două lucruri tulbură pacea creștinilor foarte mult, scrie Richard Sibbes: slăbiciunile care se țin de ei și teama că nu vor rezista în viitor. Un remediu pentru ambele se găsește în acest text.

Descoperiți acest remediu sâmbătă, de la ora 2 și 20 la RVE București pe 94,2 FM sau pe rvebucuresti.ro!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: