CARTEA E O VIAŢĂ împlineşte 5 ani!


Acum 5 ani, într-o zi de luni, 3 octombrie 2011, se difuza pe canalul de pe Internet al RVE Bucureşti, Radioplaylist, primul episod al emisiunii CARTEA E O VIAŢĂ. Îl puteţi asculta AICI, sperând că puteţi observa o îmbunătăţire a calităţii de-a lungul timpului (despre cărţile prezentate atunci, AICI şi AICI).

De la un format cu invitaţi diferiţi la fiecare ediţie, la unul cu un invitat permanent şi până la formatul de astăzi cu doi realizatori, după 9 sezoane şi 103 episoade, am ajuns la al zecelea sezon care va fi difuzat începând cu 15 octombrie.

Dorim să vă mulţumim cu această ocazie tuturor celor care ne-aţi ascultat de-a lungul timpului fie şi doar o dată, abonaţilor blogului, celor care aţi citit măcar o postare şi întregii echipe RVE Bucureşti pentru încredere, susţinere şi încurajare!

Iată ce spun realizatoarele emisiunii:

Emisiunea CARTEA E O VIAŢĂ mi-a folosit în primul rând mie, pentru că citind toate cărţile prezentate am fost eu însămi încurajată în credinţă, îndemnată la autoevaluare şi îmbogăţită spiritual şi intelectual într-un mod în care nu aş fi fost dacă nu aş fi făcut această emisiune. Ea m-a responsabilizat, pentru că sigur nu aş fi citit atâtea cărţi din acest domeniu în aceşti ani, dacă nu ar fi trebuit să prezint o carte pe săptămână!

M-am bucurat să descopăr astfel scriitori sau credincioşi de seamă din toate marile confesiuni creştine (şi ortodoxă, şi catolică, şi protestantă) din mai multe perioade istorice, atât străini, cât şi români. Sper ca Dumnezeu să se folosească în continuare de această emisiune pentru ca toţi mai mulţi oameni care nu Îl cunosc pe El şi mântuirea prin Isus Hristos să ajungă să o facă.

Irina Trancă

Pentru mine, CARTEA E O VIAŢĂ a fost ca un cadou – mai ales pentru că primul episod a fost înregistrat în preajma zilei mele de naştere. CARTEA E O VIAŢĂ înseamnă şi disciplina de a studia, de a sintetiza idei care să fie spre creşterea spirituală a ascultătorilor sau cititorilor, de a analiza cu discernământ fiecare carte, pentru a nu recomanda lucrări care se îndepărtează de ceea ce afirmă Biblia.
Am aşteptat de fiecare dată cu nerăbdare un nou sezon, noi cărţi de descoperit, noi subiecte de dezbătut. Emisiunile și blogul îmbină pasiunea mea pentru citit cu dorinţa de a împărtăşi cu ceilalţi ideile descoperite şi de a sluji astfel, într-un mod atât de plăcut, împreună cu prietena mea. Şi recunosc că fiecare sezon a fost în primul rând spre folosul meu, pentru că am descoperit multe idei şi moduri de abordare despre cunoaşterea lui Dumnezeu şi a Scripturii, viața creştină sau apologetică, la care nu m-aş fi gândit altfel. Iar din sezonul meu preferat, cel cu mărturii şi biografii (sezonul 7), am fost inspirată de povestirile unor oameni care, cu înţelepciune, au oferit chiar şi suferinţei o frumuseţe aparte, şi au arătat ce înseamnă cu adevărat a-L urma pe Hristos.
Aşa că, pentru acest frumos cadou, ajuns la aniversarea sa de 5 ani, nu pot decât să Îi mulţumesc Domnului!

Irina Enache

Găsiţi aproape toate episoadele trecute în pagina EMISIUNI, organizate, sperăm noi, mai uşor de navigat (în cursul acestei săptămâni veţi putea asculta şi episoadele din sezonul 3).
Aşteptăm în continuare părerile şi propunerile voastre şi sperăm să ne ascultaţi (şi) de acum înainte dacă până acum nu aţi făcut-o!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s