Un strop de viață #401


Cartea Proverbe ne învaţă să ne facem planuri:

Proverbe 6:6-7: „Du-te la furnică, leneşule; uită-te cu băgare de seamă la căile ei, şi înţelepţeşte-te! Ea nu are nici căpetenie, nici priveghetor, nici stăpân; totuşi îşi pregăteşte hrana vara, şi strânge de-ale mâncării în timpul secerişului”

Proverbe 14:15 „Omul lesne crezător crede orice vorbă, dar omul chibzuit ia seama bine cum merge”

Proverbe 15:22: „Planurile nu izbutesc când lipseşte o adunare care să chibzuiască”

Proverbe 16:3: „Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti planurile”

Proverbe 24:27:Vezi-ţi întâi de treburi afară, îngrijeşte-te de lucrul câmpului, şi apoi apucă-te să-ţi zideşti casa”

Proverbe 31:15-16: „Ea se scoală când este încă noapte, şi dă hrană casei sale, şi împarte lucrul de peste zi slujnicelor sale. Se gândeşte la un ogor şi-l cumpără; din rodul muncii ei sădeşte o vie”

Planifică-ţi modul cum vei cheltui banii împreună cu partenerul tău de viaţă pentru a adânci şi întări relaţia. Planifică-ţi cum îţi vei petrece timpul de joacă şi învăţătură pentru copiii tăi. Planifică-ţi ce vei face ca să faci regulat exerciţii fizice pentru a rămâne sănătos. Planifică-ţi ce vei face pentru a dormi suficient. Planifică-ţi cât de mult vei mânca şi cum te vei limita de la a mânca prea mult. Planifică-ţi vacanţele încât să poţi avea parte de odihnă şi revigorare spirituală.

Şi cel mai important, planifică-ţi timpul de rugăciune şi meditaţie. Fără un plan, altfel aceste lucruri importante vor fi mereu date la o parte de altele mai stringente.

John Piper, A New Year’s Plea: Plan!

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s