Cărți cu dor de ducă #35 – A explora înseamnă a fi atent


Săptămâna aceasta vă propun un roman pentru copii cu adevărat bun, pentru că poate fi gustat cu aceeași plăcere și de către adulți, o poveste extraordinar de frumos scrisă despre supraviețuire și efectele (dar și frumusețile) explorării unor teritorii necunoscute, despre prietenie și lucrul în echipă în condiții extreme.

Și dacă asta nu era suficient, ce poate provoca mai mult dorul de ducă decât un titlu ca Exploratorul?

Așa se numește romanul lui Katherine Rundell, un roman care mi-a plăcut neașteptat de mult și care cred că este perfect pentru a fi citit în vacanță!

Fred, Con, Lila și Max (ultimii doi frate și soră) sunt patru copii care ajung în jungla amazoniană după ce avionul care trebuia să-i ducă la Manaus se prăbușește. Puși față în față cu condițiile și pericolele junglei, fiecare își pune la bătaie abilitățile sau cunoștințele și nu doar că reușesc să supraviețuiască, ci și să construiască o plută cu ajutorul căreia vor descoperi că nu erau atât de singuri pe cât credeau și li se va cere să facă o alegere dificilă.

Palpitantă cum numai un roman de aventuri poate fi, dar și un deliciu din punct de vedere al scriiturii, această carte ne amintește că:

Fiecare om de pe acest pământ este un explorator. A explora nu înseamnă nimic mai mult decât a fi atent, scris cu litere mari. Atenție. Asta cere lumea de la tine. Dacă ești extrem de atent la lume, vei fi cât se poate de în siguranță.


Cărți cu dor de ducă este o serie de recomandări pentru vacanță, care vă invită la călătorie – cu gândul sau la pas, în munți, deșerturi, păduri sau țări îndepărtate, în timp – în amintire sau în istorie – și chiar în spațiul cosmic.

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: