CARTEA E O VIAȚĂ S 19 – ep.1 – „Nici toate ale popii. Religie fără stres” de Wilhelm Tauwinkl


De astăzi, revenim cu mare drag la microfon și începem sezonul 19 al emisiunii CARTEA E O VIAȚĂ cu un volum cu totul inedit.

Nici toate ale popii. Religie fără stres de Wilhelm Tauwinkl răspunde, după părerea lui Gabriel Liiceanu, la întrebarea cum pot religia și credința să ne întunece mintea și să ne schimonosească purtarea, în loc să ne ajute și însenineze?

Tauwinkl declară că pentru aprofundarea religiei creștine cel mai bine e să ne întoarcem la sursă și că esențial este să deschidem Evangheliile și să le citim chiar noi. Religia este un vehicul ce-l poartă pe credincios la viața veșnică, mai scrie el, iar această carte va încerca să discearnă între scopul benefic al religiei și detaliile opționale sau chiar dăunătoare.

Cartea Nici toate ale popii. Religie fără stres abordează câteva probleme esențiale și foarte bine ancorate în mediul nostru religios românesc, ceea ce o face și mai inedită și potrivită pentru noi. Ce nu este și, mai ales, ce este Biblia și cum să ne raportăm la ea dincolo de modul de gândire încetățenit în fiecare denominațiune, despre alcătuirea Crezului creștin în diferitele lui formulări, despre calendarele după care se stabilesc sărbătorile și mai ales Paștele, de ce se scrie diferit numele Mântuitorului – iată doar câteva dintre subiectele aduse în discuție de Wilhelm Tauwinkl, despre care vorbim în primul episod din sezonul 19.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: