Seria „Un strop de viață – Să cântăm!”


Începutul anului 2020 m-a găsit citind o carte deosebită și, zic eu, necesară: „Să cântăm! Puterea transformatoare a cântării”, scrisă de o familie de muzicieni și compozitori, Keith și Kristyn Getty. A devenit curând o carte cu multe sublinieri și însemnări, așa că m-am gândit să împărtășesc cu voi câteva dintre citatele care mi s-au părut cele mai importante cu privire la închinare, într-o nouă serie în formatul Un strop de viață, care va fi postată în următoarele zile.
Poate deja vă gândiți că nu e un subiect care vă privește prea mult; poate veți spune „eu nu cânt în cor” sau „nu am ureche muzicală” sau „nu sunt pasionat de muzică”. Ei bine, cartea este menită să ne reamintească importanța închinării, în viața noastră, în biserică și în familie, și importanța cântării în comun, bucuria și privilegiul pe are îl avem de a ne apropia de Dumnezeu și prin această formă minunată și încântătoare – muzica.
Este adevărat, cartea are și secțiuni dedicate celor care slujesc prin cântare – și pentru care recomand cartea ca „must-read” – însă mesajul principal se adresează nouă, tuturor – fiecărui membru din Trupul lui Hristos, chemat să aducă laude Domnului, să vorbească cu frații săi prin psalmi și cântări de laudă și să mărturisească Evanghelia înaintea lumii și prin cântare. Sunt sigură că citatele vor vorbi de la sine.

Între timp, puteți căuta și asculta câteva dintre imnurile compuse de Keith și Kristyn Getty în colaborare cu Stuart Townend – „In Christ Alone” („Speranța mea e în Isus”), „The Power of the Cross” („Puterea Crucii”), „O Church, Arise” („Ridică-te, oștirea lui Hristos”) sau „By Faith” – imnuri care s-au născut din pasiunea lor pentru cântarea în comun, care au versuri pline de miez și bine ancorate în Scriptură.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: