Un strop de viață #603


Dragostea nu este într-atât de mult un atribut al lui Dumnezeu pe cât este însăşi esenţa Lui. Nu este atât de mult o perfecţiune morală a fiinţei Lui pe cât este însăşi fiinţa Lui. Dacă El n-ar fi dragoste, n-ar mai fi Dumnezeu. Dragostea este într-un mod atât de complet esenţa lui Dumnezeu, încât ea străluceşte în fiecare perfecţiune a naturii Sale, şi se vede în oricare act al stăpânirii Sale. El n-ar fi nimic şi n-ar face nimic în care dragostea Lui n-ar fi o caracteristică esenţială. Omnipotenţa este puterea dragostei; omniscienţa este ochiul dragostei; omniprezenţa este atmosfera dragostei; sfinţenia este puritatea dragostei; dreptatea este focul dragostei. Dumnezeu este esenţa dragostei.

Charles Leiter, Legea lui Hristos

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

2 gânduri despre „Un strop de viață #603”

  1. extraordinara carte, am citit-o in primavara. Recomand cu incredere si caldura de citit si pus in practica.
    Merita citita si cealalta carte a lui Charles Leiter: Justificare si regenerare

    1. Într-adevăr, este o carte care m-a ajutat să îmi ordonez mai bine în minte lucrurile din punct de vedere biblic. Mulțumim pentru recomandare, și cealaltă carte a lui Leiter este pe lista de lectură!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s