Pe drumul crucii (ziua 5) – Dă-ţi drumul!

Luca 2:8-20 (NTR)

În ținutul acela erau niște păstori care rămăseseră afară, pe câmp, și stăteau de pază în timpul nopții în jurul turmei lor. Un înger al Domnului a apărut înaintea lor și slava Domnului a strălucit în jurul lor. Ei s-au speriat foarte tare.
Îngerul le-a zis: „Nu vă temeți, pentru că iată, vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot poporul: astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, Care este Cristos, Domnul! Iată care va fi semnul pentru voi: veți găsi un Copil nou-născut, înfășat și culcat într-o iesle.“
Și deodată, împreună cu îngerul s-a unit o mulțime de oaste cerească, lăudându-L pe Dumnezeu și zicând: „Slavă lui Dumnezeu în înălțimi și pace pe pământ, între oamenii peste care se odihnește bunăvoința Lui!“
După ce îngerii s-au întors de la ei în ceruri, păstorii și-au zis unii altora: „Să mergem acum la Betleem și să vedem lucrul acesta care s-a întâmplat și pe care Domnul ni l-a făcut cunoscut!“ S-au dus repede și i-au găsit pe Maria, pe Iosif și Copilul culcat în iesle. Când i-au văzut, le-au făcut cunoscut ceea ce li se spusese despre Acest Copil. Toți cei ce i-au auzit, s-au mirat de ceea ce le-au spus păstorii.
Maria, însă, păstra toate aceste cuvinte și cugeta la ele în inima ei.
Apoi păstorii s-au întors slăvindu-L și lăudându-L pe Dumnezeu pentru toate lucrurile pe care le-au auzit și le-au văzut și care erau întocmai cum li se spusese.
Cugetă asupra Cuvântului.
Rugăciune: Tată! Ai venit – Dumnezeu întrupat! Dezordinea căderii este înlăturată de Mesia cel credincios! Şi noi ne-am pus pe fugă, vrând să vedem! Credeţi! Auziţi-ne cum ne exprimăm! Te glorificăm şi Te lăudam pentru tot ce am auzit şi am văzut. S-a întâmplat exact aşa cum ai spus: Ai venit să zdorbeşti şarpele. AMIN!
Trăieşte Cuvântul: Astăzi nu ne putem abţine. Dăm pe dinafară de veşti bune: trebuie să vorbim, să vestim acel eveniment minunat şi plin de bucurie care este pentru toată lumea de pretutindeni!
Cui i-ai putea spune azi că a venit un Salvator, un Salvator care este Mesia şi Domn? Sună-i, scrie-le un mesaj, adu-le o gustare – şi spune-le vestea extraordinară!
Ann Voskamp
Reclame

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s