În anii ‘60-‘70 l-au numit „zgomot alb“ – pătura de zgomot de fond care îi relaxează pe unii, iar pe alţii îi face mai productivi.

Pe site-ul Time.com a apărut o recenzie a trei site-uri de zgomot de fond. Pentru început, există Coffitivity.com. Acest site recreează sunetele de fond plăcute dintr-o cafenea. Este perfect pentru cei pe care acea atmosferă îi ajută să lucreze mai bine. Coffitivity îţi permite să reglezi nivelul de activitate pe care îl vrei. Poţi alege între Morning Murmur (murmurul de dimineaţă), Lunchtime Lounge (relaxarea de la prânz) sau mai liniştitorul University Undertones (şoaptele universităţii).

Noisli.com oferă o gamă largă de zgomote de fond pe care să le amesteci pentru a obţine combinaţia perfectă de relaxare sau concentrare – în funcţie de dispoziţia ta: vânt printre copaci, un foc care trosneşte sau un tren în trecere. Un ecran cu imagini pe care le poţi alege tu îţi permite să potriveşti ceea ce auzi cu ceea ce „vezi“ din punct de vedere emoţional.

MyNoise.net îşi bazează paleta de sunete pe cercetări adevărate şi oferă zgomote de fond create special pentru recuperare medicală, meditaţie sau pur şi simplu pentru blocarea altor sunete. Site-ul se calibrează în mod automat la boxele sistemului tău şi la auzul tău.

Cine ştia că există atâtea jucării pentru zgomot?

Dar într-o societate saturată de sunete ca a noastră, mă întreb dacă mai mult zgomot este ceea ce ne trebuie cu adevărat.

Eclesiastul 3:7 ne aminteşte că „tăcerea îşi are vremea ei“. În Psalmul 46:10 ni se spune „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu“.

Eu consider că unele dintre sunetele cele mai eficiente din lume se găsesc în cel de-al 23-lea Psalm: El mă paşte în păşuni verzi. Auziţi păsările? El mă duce la ape de odihnă. Auziţi susurul liniştitor?

Ceea ce avem nevoie nu e mai mult sunet de dragul zgomotului…, ci pace de dragul sufletelor noastre.
Asta nu o să o găsiţi pe Internet. Ci numai în Dumnezeu şi în Cuvântul Său.

Jon Gauger, Soothing Sounds

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s