Cărţi de citit în perioada Paştelui


Pe lângă cartea de lecturi devoţionale pentru perioada Postului Paştelui recomandată aici, vă propun o listă de alte cărţi care se concentrează asupra Răstignirii şi Învierii Domnului Isus Hristos:

Despre Răstignire:

El a ales piroanele de Max Lucado – o carte în care autorul ne propune să descoperim promisiunile lui Dumnezeu ce reies din fiecare detaliu al morţii lui Isus Hristos, de la batjocurile soldaţilor şi până la veşmântul pentru îngropare şi înviere, o carte ce ne ajută să vedem cu alţi ochi şi să simţim cu o altă inimă toate detaliile din Vinerea Mare.

Nu-i de mirare că e numit Mântuitorul de Max Lucado„Orice studiu serios despre credinţa creştină este, în esenţă, un studiu despre cruce“, spune autorul. „Priveşte cu atenţie crucea împreună cu mine“, ne îndeamnă Max Lucado. „Hai să examinăm acest ceas din istorie. Să audiem martorii. Să ascultăm vocile. Să privim feţele. Şi, mai presus de orice, să-L privim cu atenţie pe Cel care este numit Mântuitorul.“

Six Hours One Friday de Max Lucado (din păcate încă netradusă în limba română) – o meditaţie asupra detaliilor celor şase ore petrecute de Isus Hristos pe cruce în Vinerea Mare.

Love to the Uttermost de John Piper (gratuită în format pdf, epub şi mobi) – un devoţional pentru Săptămâna Mare, începând cu Duminica Floriilor, culminând cu Duminica Învierii, în care autorul ne atrage atenţia asupra felului în care Isus Hristos şi-a dovedit dragostea pentru noi, oamenii, la cel mai înalt nivel.

Pledoarie pentru Cristos de Lee Strobel – o carte de apologetică foarte bună concentrată asupra persoanei lui Isus Hristos, de la naştere până la Înviere, ce cuprinde un capitol impresionant despre suferinţele şi răstignirea Acestuia prezentate din punct de vedere medical. Cred că vă va face, ca şi pe mine, să vă daţi seama ce au însemnat ele, de fapt, din punct de vedere fizic, psihic şi emoţional.

Despre Înviere:

El încă dă pietre la o parte de Max Lucado – o carte în care autorul ne arată că Învierea este dovada supremă a puterii lui Dumnezeu. Dacă El a putut să dea la o parte piatra din dreptul mormântului şi să-L învie pe Isus Hristos din morţi, cu atât mai mult va putea să dea la o parte şi pietrele din viaţa ta pe care ţi se pare imposibil să le urneşti din loc. Max Lucado ne îndreaptă atenţia asupra câtorva întâmplări din Noul Testament, la prima vedere minore, situaţii în care Dumnezeu a intervenit şi a redat oamenilor speranţa.

Dovezi în favoarea învierii de John şi Sean McDowell – o carte de apologetică foarte bine structurată, cu argumente foarte bine formulate, care răspunde la obiecţiile pe care le-au ridicat oamenii de-a lungul timpului cu privire la veridicitatea Învierii lui Isus Hristos.

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

2 gânduri despre „Cărţi de citit în perioada Paştelui”

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: