„Pregătire pentru revenirea lui Isus” de A. W. Tozer


Vă aducem şi astăzi în atenţie o carte cu un mesaj actual. Este vorba despre cartea Pregătire pentru revenirea lui Isus, scrisă de A.W. Tozer, în care acesta prezintă câteva adevăruri clare revelate în cartea Apocalipsa. El arată că este mai important să fim pregătiţi pentru revenirea Mântuitorului, care este sigură, decât să ştim cum să interpretăm toate simbolurile prezente în această carte. De asemenea, el ne atrage atenţia că, în calitate de creştini care cred Biblia, este imperativ să rămânem foarte atenţi la vremurile în care trăim.Duşmanul nostru este un maestru al amăgirilor şi un escroc de cea mai joasă speţă, abătându-ne atenţia de la Nădejdea Binecuvântată – cum este numită revenirea Mântuitorului în cartea lui Tozer – prin problemele cu care ne confruntăm zilnic. Înţelegerea profeţiei biblice va crea pasiune pentru o viaţă sfântă. A cunoaşte Nădejdea Binecuvântată înseamnă a trăi aşteptând întru totul întoarcerea iminentă a lui Hristos. Toate semnele de azi indică faptul că aceasta e vremea Nădejdii Binecuvântate, spune Tozer.

Cu toate că mulţi abordează profeţia şi, în special, cartea Apocalipsa cu foarte multă curiozitate, aceasta nu este defel o temă pentru cel curios. Nădejdea Binecuvântată este o atracţie puternică pentru credincioşi ca să caute să devină sfinţi, să fie desăvârşiţi aşa cum El este desăvârşit şi să vegheze aşteptând întoarcerea lui Isus, consideră el. Când Se va întoarce nu este aşa de important ca a fi gata pentru El când o va face. Întrebarea crucială este: când Se va întoarce Isus, ne va găsi El aşteptându-L? Trebuie să trăim ca şi cum Hristos S-ar întoarce azi, dar să lucrăm ca şi cum nu va veni decât peste 1000 de ani. Trebuie să fim gata pentru El astăzi, dar să plănuim, să lucrăm şi să ne rugăm ca şi cum ar mai fi ani buni până la întoarcerea Lui, ne îndeamnă Tozer.

pregatire_pentru_revenirea_lui_isus_1_1De aceea suntem aici. Suntem aici ca să ne pregătim, ne reaminteşte Tozer. Locul în care se pregăteşte Biserica este un câmp de luptă. Este un loc unde există păcat şi durere. Mireasa trebuie să se pregătească în mijlocul războiului şi al lucrărilor ei; dar trebuie să se pregătească. De aceea nu aţi fost transfeaţi în cer imediat după ce aţi fost născuţi din nou. Când aţi fost mântuiţi, aţi primit o nouă natură, iar locul ei este cu Dumnezeu; dar nu aţi fost luaţi la Dumnezeu pentru că nu eraţi gata. El vă face gata acum. Sunteţi pregătiţi ca o Mireasă, ca un popor curăţat. Nu lăsaţi pe nimeni să vă convingă că nu e aşa, continuă el.

Nădejdea noastră este că există unul care va veni din nou, va lua cartea, îi va rupe peceţile şi va lua lumea în stăpânire. Îl va scutura pe Satan, îi va desprinde mrejele de pe lumea care nu îi aparţine de drept şi o va da în mâinile care au fost cândva răstignite pentru omenire. Creştinii au singura nădejde adevărată, concluzionează Tozer. Este mesajul referitor la Cel care este vrednic – Domnul Isus Hristos.

Dacă la început a vorbit despre faptul că nu putem cunoaşte când se vor întâmpla toate detaliile profeţite, Tozer afirmă că există totuşi lucruri pe care le putem şti: primejdia vremurilor care vor veni este un lucru sigur.

Isus a atras atenţia că o naţiune se va ridica împotriva alteia, că vor fi războaie peste tot în lume şi că oamenii răi se vor înrăi tot mai mult până la capăt, iar dragostea se va răci. Biserica va aluneca de la credinţă şi va deveni periculoasă. Putem avea păreri diferite cu privire la detalii şi simboluri; dar adevărul principal de aici nu poate fi ocolit. În lume vor galopa în curând calul alb, calul negru, calul roşu şi calul gălbui. Atunci se va şti în cer, pe pământ şi în iad că lumea aceasta nu e a oamenilor, ci a lui Isus Hristos, omul care, cu sângele Lui, a cumpărat din nou pământul pentru Sine, spune Tozer.

Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este: cine va putea sta atunci în picioare? Cel care şi-a pus încrederea în Hristos, cel care s-a lepădat de lume, cel care a biruit. Ce a biruit? A biruit ispita de a renunţa. Diavolul vine şi spune: „Dar îl slujeşti deja de 10 ani pe Dumnezeu şi n-ai avut decât necazuri“. Suntem tentaţi să ascultăm cuvintele linguşitoare ale diavolului şi să decidem ce e de făcut. Încetăm să mai mergem la întrunirea de rugăciune şi nu trece mult până nu ne mai rugăm deloc, observă Tozer.

Dacă vă puteţi imagina lucrul acesta, nu puteţi continua să trăiţi liniştiţi şi în opulenţă răsfăţată, fără să vă aduceţi aminte să vă rugaţi pentru biata lume muribundă. Cred că ar trebui să ne petrecem timpul în rugăciune, aşteptând înaintea lui Dumnezeu, căutându-L, adaugă el.

Vreau să fiu un creştin mai serios decât am fost vreodată. În ce mă priveşte, vreau să fiu mai detaşat de lumea aceasta decât am fost vreodată. Vreau să fiu mai pregătit pentru cer decât oricând până acum. Vreau să cunosc glasul duşmanului, indiferent dacă vine de la religie politică sau filozofie. Vreau să ştiu când aud glasul mieros al Anticristului, pregătindu-mă psihologic pentru o preluare. Vreau să-l cunosc, şi mai bine îmi păstrez poziţia având toată lumea drept duşman decât să merg alături de mulţime spre distrugere, se roagă Tozer.

Cetatea pe care o aşteptăm cu nerăbdare va satisface întreaga natură a omului. Societatea din acest Nou Ierusalim va fi exact aşa cum a creat-o Dumnezeu să fie pe vremea Grădinii Edenului. Solitudinea va fi o mare plăcere. Nu va exista trândăvie. În noua cetate va exista permanenţă şi frumuseţe. Va exista o muzică ce va ridica sufletul la Dumnezeu. Viaţa în Noul Ierusalim va fi lipsită de păcat şi artificialitate. Toţi cei care intră în noua cetate sunt cei care au numele scris în cartea vieţii Mielului. Sunt bărbaţi şi femei care au trăit Nădejdea Binecuvântată toată viaţa şi şi-au dus modul de viaţă în armonie absolută cu Dumnezeu.

Peste tot în jurul nostru există dovada întoarcerii apropiate a lui Isus. Îndreptarea atenţiei către Nădejdea Binecuvântată este cea mai importantă disciplină a vieţii noastre creştine. Întreaga Biblie ne învaţă lucrul acesta. Este găsit în cărţile Apocalipsa, Daniel, Isaia şi Ieremia. Este arătat în Luca şi Marcu, în Ioan, în Matei, în Fapte şi în Romani, în 1 şi 2 Petru şi în 1 Ioan. În toată Scriptura avem această perspectivă panoramică şi aşteptare slăvită a acestui Isus care vine iar. Această armonie a aşteptării este pulsul adevăratei experienţe creştine. Este însuşi miezul bucuriei şi desfătării noastre de credincioşi care doresc cu înfocare întoarcerea lui Isus, încheie Tozer şi sper ca acesta să fie gândul cel mai important cu care veţi rămâne în urma citirii cărţii Pregătire pentru revenirea lui Isus, scrisă de A.W. Tozer.

Dumnezeu să ne ajute pe toţi să fim pregătiţi în fiecare clipă pentru revenirea Lui şi să ne găsească credincioşi în lucrul încredinţat nouă.

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: