Gaudeamus 2018 – ziua a treia (și ultima)


a cum spuneam în articolul anterior, am mai făcut o ultimă vizită la Gaudeamus și astăzi și să știți că tot am descoperit lucruri noi, fie pentru că în zilele trecute nu erau, fie nu le observasem eu.

Astăzi am avut pe listă câteva standuri la care să revin și cu soțul meu sau de la care mă rugaseră prieteni să le cumpăr ceva.

Așa că am putut să descopăr câteva cărți noi la Grupul Editorial Art, printre care și un nou volum din colecția „Cărțile mele” coordonată de Florentina Sâmihăian (care mi-a fost profesoară la Master și coordonatoarea disertației mele), Selfie (28 lei) și un nou volum în seria „Detectivii aerieni” de Ana Rotea (din care am citit doar primul volum, Dosarul Popcorn, pe care vi l-am și recomandat), Dosarul mascotelor Patata.

      

La Editura Humanitas nu apucasem să vă atrag atenția asupra cărților scrise de Brant Pitre, Fiul lui Dumnezeu? Pledoarie pentru Isus (31 lei) și Misterul Cinei de pe urmă (29 lei), cărora li se adaugă o noutate, Isus Mirele – cea mai frumoasă poveste de dragote a tuturor timpurilor (26 lei). Eu am citit primele două cărți scrise de el apărute în limba română, iar pe cea despre Isus, Fiul lui Dumnezeu am prezentat-o chiar anul acesta de Paște în emisiunea Cartea e o viață. Puteți asculta episodul aici. Mie mi-a plăcut foarte mult și de-abia aștept să o citesc și pe ultima apărută (deși nu mi-am cumpărat-o acum).

   

Am revenit și la Editura Casa Cărții unde am mai remarcat volumul foarte important Întunericul, singurul meu însoțitor – un răspuns creștin la bolile psihice de Kathryn Greene-McCreight, ce tratează un subiect delicat despre care puteți afla mai multe aici; și volumul pe care l-am și cumpărat, O singură credință – consensul evanghelic de J.I. Packer și Thomas C. Oden (10 lei).

       

Soțul meu și-a ales de la Editura Humanitas Origini. Povestea științifică a creației de Jim Baggott (47 lei) și Meditații la Psalmi de C.S. Lewis (20 lei). (Găsiți la Humanitas și alte cărți de C.S. Lewis, un volum trei-în-unul ce cuprinde Cele patru iubiri. Despre minuni. Problema durerii, Scrisorile unui diavol mai bătrân către unul mai tânăr, Creștinism pur și simplu etc.)

Au mai rămas două zile, sâmbătă și duminică, în care puteți vizita Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură, ediția 2018, între orele 10:00 – 20:00. Spuneți-ne în comentarii dacă ați ajuns și ce v-a făcut cu ochiul și/sau ce v-a atras atenția din articolele noastre.

Spor la hoinărit, cumpărături, dar mai ales, citit!

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Un gând despre „Gaudeamus 2018 – ziua a treia (și ultima)”

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: