Pe blogul nostru, am publicat până acum recenzii ale cărților prezentate în emisiunea CARTEA E O VIAȚĂ, pe care le puteți găsi la secțiunea CĂRȚI. Mi-am încurajat prietenii să propună și ei cărți care i-au impresionat, i-au influențat sau i-au încurajat pe calea credinței, și să le facă o scurtă prezentare. Astăzi, Diana ne recomandă Calea Crucii. Mai presus de umilire. O contribuție adusă doctrinei sfințeniei creștine de J. Gregory Mantle.

Așteptăm cu drag și recomandările voastre!

Recitesc o carte pe care am primit-o acum trei ani de la o persoană dragă mie şi care, printre altele, îmi scria pe prima pagină: Mă rog ca Domnul să te ajute ca aceste lucruri, pe care le vei citi în carte, să devină realitate în viaţa ta! Îmi doresc mult acest lucru şi, deşi îmi dau seama că este un proces încet şi dureros, sunt convinsă că merită!

Aşa cum a făcut-o prima dată, cartea aceasta Calea Crucii. Mai presus de umilire, scrisă de J. Gregory Mantle, îmi pune viaţa în faţa microscopului şi îmi analizează trăirea la milimetru. Autorul atinge corzile sensibile ale sinelui, pentru ca mai apoi să-ţi arate binecuvântările măreţe ce vin dacă alegi calea crucii. Este o carte care te umileşte într-un fel care face bine sufletului tău. 

Nu vreau să povestesc prea multe, am să las doar câteva citate care mi-au vorbit …

Şi pe măsură ce oamenii îmbătrânesc şi chiar mor în lupta cu răul, păcatul nu moare niciodată de bătrâneţe.

Procesul zdrobirii este încet şi dureros, dar atunci când Dumnezeu lucrează pentru eternitate nu ţine cont de timp, nici nu-i cruţă pe servii săi de vreo umilire sau suferinţă ca să fie făcuţi vase zdrobite şi goale, „plăcute pentru a fi folositoare Stăpânului”. 

El ne aşază chiar în locul unde scopul Lui poate fi îndeplinit cel mai bine. Câteodată ne plângem de natura mediului în care trăim, dar când Dumnezeu ne aşază acolo suntem, El are lumea întreagă drept alternativă; şi dacă scopul Său ar fi fost mai bine îndeplinit în alte medii, ne-ar fi aşezat în acele locuri.

calea_crucii_-_mai_presus_de_umilire

 

Reclame

Un gând despre “Recomandările prietenilor – Calea Crucii. Mai presus de umilire. O contribuție adusă doctrinei sfințeniei creștine de J. Gregory Mantle

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s