Pe blogul nostru, am publicat până acum recenzii ale cărților prezentate în emisiunea CARTEA E O VIAȚĂ, pe care le puteți găsi la secțiunea CĂRȚI. Mi-am încurajat prietenii să propună și ei cărți care i-au impresionat, i-au influențat sau i-au încurajat pe calea credinței, și să le facă o scurtă prezentare. Astăzi, Crispy ne recomandă Dimineața și seara. Meditații pentru fiecare zi a anului, de Charles Spurgeon.

De multă vreme citesc o carte de meditații de C.H. Spurgeon, „Dimineața și Seara”. De fapt, ea este o carte tradusă din limba engleză, iar eu o citesc în engleză, pentru că mi-e mai ușor și recomand citirea ei în această limbă pentru o înțelegere mai bună a textului. Ele se găsesc și pe internet la această adresă: http://www.spurgeon.org/fcb/fcb.cgi

De fiecare dată când aveam nevoie de o încurajare, un cuvânt din partea Domnului sau o confirmare, aceste meditații mi-au vorbit exact în ziua când aveam nevoie de ele. M-au întărit, m-au încurajat și pot să spun că mi-au dat putere să merg mai departe. De fecare dată când vroiam să renunț, cuvintele sale îmi reaminteau promisiunile Domnului. Cu adevărat, Cuvântul Domnului este plin de putere și în ele găsim apa vieții și hrană din belșug cu care ne ospătăm zilnic pentru a face față pe calea noastră către cer. Nu vreau să spun că înlocuiește citirea Bibliei, ci e mai degrabă un supliment, o doză în plus de energie, pentru că spre deosebire de citit, aceste meditații explică și arată cum poți aplica acel verset.

De exemplu, astăzi mi-a reamintit să continuăm să facem binele, și să nu obosim în facerea binelui, căci vom fi răsplătiți dacă nu vom cădea de oboseală. 

Spurgeon spune în meditația sa: «dau un pahar de apă unuia dintre ucenicii Săi, și în schimb primesc apa vieții.» Căci, în adevăr, este mai bine să dai decât să primești. Nu ați observat vreodată că atunci când ajutați pe cineva, duhul vă este întărit și umplut de o bucurie negrăită? Duhul Însuși se bucură și atunci suntem părtași la bucuria Sfintei Treimi care sălășluiește în noi.

Dimineata-si-seara-Charles-Spurgeon-500x500

Așteptăm cu drag și recomandările voastre!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s