Iată câteva dintre evenimentele culturale ale lunii octombrie din Bucureşti şi din ţară:

Bucureşti

in fata bloculuiPoveşti din cartier. Întâlniri cu autori şi vecinii lor

Joi, 8 octombrie, de la ora 18.00, la Biblioteca Ion Creangă din București  va avea loc o întâlnire cu autorii În Faţa Blocului, «o carte pentru copii, pentru adulţi», una dintre cele mai neobişnuite apariţii editoriale ale anului 2015.

În Faţa Blocului este o colecţie de 55 de jocuri şi « faze » ale generaţiei cu cheia la gât. 123 La Perete Stai, Flori Fete Sau Băieţi, Ţară Ţară Vrem Ostaş, Ratele Şi Vânătorii şi o mulţime de alte jocuri aşteaptă să fie rememorate şi, mai ales, jucate din nou. Vă aşteptăm cu mic, cu mare, să aflaţi mai multe despre proiect şi mai ales să vă jucaţi!

Noaptea Literaturii Europene la Bucureştinoaptea literaturii

Noaptea Literaturii Europene este o sărbătoare a lecturii, a poveștilor care călătoresc și cu ajutorul cărora călătorim.

Pentru data de 9 octombrie, între orele 19.00 și 24.00, rețeaua de institute culturale EUNIC din București pregătește cea de-a patra ediție a Nopții Literaturii Europene în două spații spectaculoase: Institutul Astronomic al Academiei Române și Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”.

Fragmente de literatură contemporană de ficțiune, teatru, cronică, studii vor putea fi ascultate în lectura actorilor, scriitorilor, muzicienilor, profesorilor și jurnaliștilor invitați.

Braşov

Bookfest Braşovbookfest brasov

Cele mai bune cărți la cele mai bune prețuri vor putea fi găsite în Brașov între 16 și 18 octombrie la hotelul ARO PALACE, cu prilejul primei ediții locale a Salonului de Carte Bookfest Brașov. Unele dintre cele mai mari edituri din țară și-au anunțat participarea și vor oferi reduceri substanțiale la peste 10.000 de cărți, dar vor aduce și cele mai proaspete apariții de pe piața editorială. Astfel, vor fi prezente cu standuri editurile Humanitas, Curtea Veche Publishing, Polirom, Rao, Nemira, Trei, Litera, Corint, Niculescu, Cununi de Stele, Diana Press, Nomina, Trinity, dar și distribuitori precum Okian (reprezentanți Pearson-Longman în România) și Multicart.

Pe vizitatori îi așteaptă o ofertă vastă de lecturi dar și întâlniri cu unii dintre cei mai îndrăgiți autori: Mihaela Bilic, Grigore Leșe, Dan C. Mihăilescu, Radu F. Constantinescu, Andrei Cornea, Radu Paraschivescu, Alexandru Muraru, Ioana Pârvulescu, Tania Radu, Sabina Fati, Lidia Bodea, Marius Constantinescu, Vlad Russo.

Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest.

Programul zilnic de vizitare va fi 10:00 – 20:00.

Cluj-Napoca

fictFestivalul Internaţional de Carte Transilvania

Vă așteptăm la cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania care va avea loc în perioada 6-11 octombrie 2015, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Detalii pe transilvaniabook.ro şi www.facebook.com/FestivalulDeCarteTransilvania.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s