Despre noi

CARTEA E O VIAŢĂ a început ca o emisiune de radio, difuzată de RVE Bucureşti pe canalul de pe Internet pentru tineret, Radioplaylist, dar şi pe 94,2 FM. Primul episod a fost difuzat pe 3 octombrie 2011 şi de atunci a evoluat la formatul actual, fiind găzduită de doi prezentatori şi va continua să evolueze spre folosul ascultătorilor săi.

De ce CARTEA E O VIAŢĂ? Pentru că ne plac cărţile, dar şi pentru că vorbele pot da viaţă celor ce le aud sau le citesc. Astfel, cărţile cuprind în ele viaţa autorilor sau viaţa pe care şi-au imaginat-o autorii pentru personajele lor.

Dumnezeu Însuşi este descris în Biblie ca fiind Cuvântul întrupat şi Cel care a fost de la început: La început era cuvântul…

Dumnezeu a poruncit ca Legile Lui să fie dăltuite în piatră – să fie scrise. Apoi a poruncit unor oameni: „Scrie cuvintele Mele!“ Şi astfel, de la piatră, piei de animale, suluri şi papirusuri, Dumnezeu a îngăduit ca mesajul Său să ajungă la noi sub forma unor cărţi – Biblia de astăzi şi cărţile inspirate de ea.

Aşadar, pe acest blog nu vom prezenta orice fel de cărţi, ci numai cărţile unor oameni care au strâns Cuvântul lui Dumnezeu – Biblia – în inima lor, care au aprofundat un subiect anume de interes pentru viaţa unui credincios şi care au fost înzestraţi cu darul de a scrie pentru folosul celor care le vor citi scrierile.

Cine suntem?

Irina Enache. Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii şi voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea este un mod de a folosi o pasiune, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. O altă pasiune este muzica, în special câteva instrumente (pian, fluier, chitară) şi compoziţiile pe calculator. De-a lungul timpului, mulţi autori creştini mi-au atras atenţia, dar cei care m-au influenţat cel mai mult sunt C.S. Lewis, Philip Yancey şi Ravi Zacharias.

Irina Trancă. Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre pasiunile mele, pe lângă cărţi, se mai numără lucrul manual (origami, felicitări etc.), plimbările în parc şi ieşirile în oraş pe la librării şi biblioteci. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis şi Philip Yancey. Mă puteţi găsi şi pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s