Frumusețe în întuneric #7 – Rolul poetului


„Poetul este un om care se bucură de ceva și încearcă să-i facă și pe alți oameni să se bucure de acel lucru.” George MacDonald a scris asta acum o sută de ani. Ăsta este un mod de a privi actul de a compune cântece. Dar un compozitor este și o persoană care este tristă din cauza unui lucru și vrea ca și alți oameni să se întristeze din aceeași cauză, sau este nedumerit de ceva și vrea ca și alții să simtă acea nedumerire. A compune înseamnă a rezona.


Frumusețe în întuneric – gânduri despre comunitate, chemare și misterul creației este o serie de fragmente din cartea Adorning the Dark de Andrew Peterson

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, ambele la Universitatea din București, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu